baby pump 7 bulan

hai mummy2 smua.. saya sedih sgt2 saya dah 7 bulan tapi majority smua ckp perut saya kecik tak mcm 7 buln ermm ada tu ckp ank saya kecik tak berkembang ke .. sedih sgt2 saya tggi 152 berat skrg 50kg sedih btul la rsenya smpai ada yg terkesan dlm hati sye.. 7 buln sorok perut ke.. kecik nauk😔😔😔😔

28 Balas

sy pun org ckp mcm tu time pegi kenduri aqiqah jiran. tp sy lg rasa seronok org ckp perut sy kecik. sbb alhamdulillah stakat nie da nk msuk 8 bln pn xda stretch marks. perut bulat elok je. baju & seluar pn xbeli baru sgt. still blh pakai lg & mudah. setiap kali jumpa org tnya brp bln n ckp kecik je sy rasa seronok & bersyukur. sbb Allah SWT bg sy byk sgt kemudahan time pregnant nie masih slim elok, nanti da bersalin xperlu try hard sgt nk kecikkn badan ke bntuk asal semula. Setiap kali check up baby & sy sihat alhamdulillah seperti sepatutnya. Jadi xda apa yg nk dirisaukan. Kalau kita dgr ckp org, kita bernafas pn org xsuka & akn complain. Xkn kita nk kena bernafas guna hidung dia pulak bru blh puaskan hati dia kn? sanggup ke kita hidup nk puaskn hati semua org? 😄 santai2 & happy2 jalani pregnancy journey kita. Kalau org tnya lebih2, senyum kn je. Xsmua soalan kita perlu jawab. ✌🏻

sepatutnya benda mcmni tak perlu nak amik pusing pun asalkan kita sihat, baby kita sihat. tak perlu nak peduli apa orang cakap, orang memang tak kan berhenti cakap pasal kita. dia jealous la tu dengan awak, dulu dia mengandung baru bape bulan perut dah besar sangat kena beli baju baru tiap bulan, lepas bersalin strech mark banyak. nanti awak dah bersalin, dorang nak kondem plak cara awak berpantang. nampak awak bersiap kemas sikit, dorang cakap tak boleh. nampak awak makan sedap sikit, cakap makan mcm tak pantang. jangan peduli mulut orang, nanti awak stress. yang stress tu memang betul tak baik untuk untuk perkembangan bayi

tak payah sedih, risau sis, as long baby Normal ikut size weeks Dia dah okey.. tak payah dengar org ckp sis. Saya pun 7 bulan perut I byk besar, semua Tanya twins ke twins ke, lepas I ckp Satu je Dia org ckp owh perut besar sangat la tu. mungkin anak besar, nanti salin susah, mau cider la, tak boleh normal delivery la.. bla.. bla.. bla.. 😅 tapi I dengar telling kiri lepas telling kanan. biasa besar ke kecil ke org tetap ada komen. I pun tak tau ada perfect size of baby bump ke?

Sy de gak yg ckp mcm tu. Siap x percaya lg dh nk masuk 6 bulan. Peruk kecik je. Mybe sbb sy besar kot. Tp nurse n doktor xde ckp apa². Doktor ckp perkembangan baby baik pun sy dh lega. Sis jgn apek kan mereka ni. Buat derk je. Jnj baby sihat. Mcm sepupu sy sampai 9 bulan pun perut dia naik sikit je. Siap pakai kebaya lg. Huhuhu. Mula² egat sbb anak 1st, anak 2nd pun sama gak perut dia. Jns perut kecik

tinggi & berat sama macam saya jgn risau norml 7 bulan perut kecik saya selalu tanya nurse setiap kali ambil ukuran dn jantung baby diorg cakap normal sbb ikut size bdn ibu lain awak jenis tulang besar n chubby mmng perut ikut maknya lah jgn dengar ckp org luar selain nurse apa apa refer nurse supaya tak timbul kerisauan

checkup setiap bulan Dr ke nurse ada cakap ke baby kecik dari sepatutnya? kalau tak ada, abaikan je apa yg orang luar cakap, sebab bentuk perut ke badan pada pandangan mata kasar tak semestinya mempengaruhi perkembangan bayi.. tapi kalau mental ibu tak stabil, mudah stress ke sedih2, boleh beri kesan pada bayi..

saya 26weeks org ckp xnmpk lngsung bby bump .mertua ckp sy pregnant dorg focus perut ckp mcm 2-3bulan ja perut ..senyum ja la awak ..asal check bby sihat n xdak masalah set mindset positive..im still sexy depan mata suami .. perut comel ja... nk bergerak pn senang kn .. xpyh amek pusing apa org ckp...

Sy masa pregy yg sulung dulu dh nak bsalin pn org x pcaya kandungan dh 9bulan . Masa kuar darah p hospital pn siap kena suruh balik dulu sbb nurse x pcaya dh nak branak, dia kata perut kecil lg. Sekali husband bg buku klinik sy baru nurse rushing layan sy suh baring bagai 😅

sy pun da 7 bln tpi perut msi mcm 6 bln...😂tinggi sy 145 jeww siss berat skrmg 52 kg.....xpe bg mereka perut kita kcil tpi kita yg bawa perut pla rasa besar ....ni tkut klo perut trlalu besar xlarat pla kita...ni pun slalu sesak nafas gara² perut🤣

Nak usung perut bebesar nak pg mana sis. Janji baby sihat syukur lah. Lgipun perut tak berapa besar senang sorok baby bump tu aurat. Kalau perut besar sgt lg teruk stretch mark nya lg susah nak hilang lepas bersalin nanti. Just enjoy your journey jangan dengar ckp org.