Gigitan nyamuk

Hai mummy2 smua.. nk tanya mummy2 ubat y tbaik untuk elakkan ank kne gigit nyamuk n ubat y baik unk elak kesan gigitan nyamuk jdi bji air cmni.. kesian kt bby???

Gigitan nyamuk
12 Balas

Sy bagi dia sticker halau nyamuk tu sis, lekat dkat seluar klu jalan.. klu dkat rumah, sy lekat tmpat yg dkat2 sy letak baby.. ada jual kat watson/guardian, cuma kena hati2 sbb takut baby cabut n telan.. klu kena gigit, sy bagi sapu air liur jak 😅 petua org tua.. bengkak gigitan nyamuk tu cepat surut n kdg2 lgsung x da bekas ☺️ semoga dpt membantu

Wowww.. sy lak yg rasa teruja n bersyukur sbb ramai bgi pndpt n pdngn masing2 lgi2 pasal stiker tu.. takut sy nk cuba guna tu lekat,,takut ada kesan lain..tapi rasanya kjp lagi mmg nk cari ni..

Sye pakai minyak gamat je. So far alhamdullilah bengkak kene gigit nyamuk surut dlm sehari. Kalu luka luka ckit pon sye pakai minyak gamak surut cpt ckit luka nye

kalau ibu2 tengah cari penapis air untuk mudah bancuh susu anak, boleh whatsapp saya ya sbb skg tgh promosi. https://tekansini.my/EllyCuckoo

Calamine lotion yang terbaik. Anak sulung saya kalau kene gigit sapu terus surut merahnya.

4y ago

parut hilang tak?

nanti cuba try sticker mosquito repellent, memang best, beli kat aeon wellness, watsons,

4y ago

tampal kt baju atau seluar, kadang2 bau pelekat tu kuat sangat hahaha bau serai tak silap

Tips dr nenek saya guna air liur ibu.. sikit.. sapu.. insha Allah hilang merah tu

Sapu kapur makan dkt gigitan, insyaallah akan jadi kudis

4y ago

Jd kudis lg tak baik sis 😂😂😂😜

Pakai Minyak TYT. Xbahayakan baby sbb herbal

4y ago

Betul²..saya pun guna TYT jaa kalau baby kena gigit nyamuk..x tggal parut pun..😊

Sy spu myk telon.. Hihi