Gigitan nyamuk

Ubat apa yang sesuai ye untuk rawat kesan gigitan nyamuk

Gigitan nyamuk
23 Balas

saya anak dari baby sampai skrg maghrib jew saya akan sapu minyak tyt dkt tangan,kaki dan muka... kira bahgian terdedah... sbb anak saya sensitif.. kn gigit nyamuk pun blh jadi teruk.. so tu lah cara saya elak anak dapt sakit kerana gigit nyamuk...alhamdullillah sampai skrg anak saya x kena gigit nyamuk.. tp tiap mlm anak akan bau tyt😂😂

Calamine(atas saranan doc) //herbal blend shaklee.. Antara dua ni sy mmg selalu pakai bila anak kna gigit nyamuk, naik bintik2 sikit.. Untuk kita yg dewasa ni pun boleh pakai jugak, Insya Allah kejap je surut :)

kapur yg org tua2 mkn dgn sirih tuhh..munajab..ank sye lpas kna gigitan nyamuk lpas tuhh sye calit sikit jew.. alhmdulilah xde kesan dh.. insyaallah

Oo my gaaaddd. Anak aku kalau kena gigit nyamuk seekor. Lebam terus macam kena gigit tebuan..ntah kenapa macam tu. Lepas sapu ubat Abite baru baik.

Coba yg ni mommies. Sangat berkesan utk si manja saya. Jgn beli di aplikasi shopee/lazada, cari web MAYYABABY HQ.

sy guna aloe vera...sejuk n natural. baby behave jek masa sapu tu...sb sejuk kn

Sis nnt try beli buzzguard cream from applecrumby..utk elak kena ggit nyamuk len kali..

sy selalu pakai cream yg dr bgi untuk ruam dekak punggung masa dia cirit birit

cuba sapu sudo cream..ank sdara sya tiga2 guna sudo cream utk area muka..

alahai kesian awk syg .. kalau sy sapu herbal blend shaklee ...