baby 6bulan lebih

Hai mummy2 semua..baby saya dh 6bulan lebih..dah start makan..tpy baby saya x suka bubur nasi + sayur..jadi semalam saya try bagi nestum yg beras&buah2an..baby saya perlu bg bubur nasi lagi ke x ..atau jarang2 kena bg juga bubur nasi..mohon pencerahan

15 Balas

buat sup sis. anak saya 6 bulan saya dah bagi sup..nurse pun suruh bg makanan pelengkap ada serat, karbo dan protein. buat sup sayur (sawi @ brokoli) letak ayam sikit, blend dgn bubur kosong. yg penting takda garam gula. kalau nak rasa masin2 tmbah celery , ikan bilis. nanti dah blend sebati dpt rasa manis2 isi ayam.