Sembelit sakit sangat

Hai mummy smua, sy skrg 28 minggu. Sblm ni sy mnbuang sekali sehari. Tp lately sy sembelit yg sakit sngt time nk mmbuang smp nges. Ape mummy buat ye x nk sembelit. Sbb sy tahu in pregnancy normal sembelit lagi lagi on maltofer.

2 Balas

sembelit dh masuk trimester ke 3 normal tu sis sbb baby mkin mmbesorr hbis smua part organ dia tekan .. tu jadi always skit sembelit.. kecuali jika sembelit awk tu bila berak jadi taik keras and ad luka tu x normal ler tu

cuba mkn buah naga. buah pisang ke... mnum air kosong byk2... Insyaallah