Sembelit ketika mengandung

Salam nak tnya usia kandungn sy dh 13w..1st time sy sembelit yg truk..perut dh memulas tp dah teran x dpt nak kluarkan najis tu dn agak menyakitkan..seksa sngt perut dh x selesa tp x dpt membuang..smpi tkut sy nk mmbuang lg..skrg rasa berdenyut je punggung ni..sy nk tnya pendpat sy ad beli ubt ni dkt farmasi belum guna lg.ok ke x ya..sy dh mkn buah pon x jln..give up dh..mnx pendapat smua

Sembelit ketika mengandung
2 Balas

Sis boleh cuba mkn apple hijau jngn buang kulit sbb kt kulit apple ada fiber bantu utk sembelit , yg pam sembelit tu sebaiknya elak ya sbb nnti lama2 boleh jd buasir dan jd kebergantungan kpd pam tu 🤗

2y ago

ingt nk try skli sis sbb dah x thn seksa nak mmbuang..akn memudaratkn ke sis?

hi sis. cuba sis try makan sunsweet tu. saya makan tu je setiap kali sembelit. so far okay pada saya.

2y ago

ya betul tu sis.. cuba makan prune sunsweet.. makan lah dlm 4-5 biji.. mmg berkesan..