Bilakah masa sesuai untuk 1st scan?

Selamat pagi, nk tnya, agak2 bila masa yang sesuai untuk scan? Kalau ikut skrg is 7w2d already. Time 5w2d (Dr. estimation base on last period sy) mmg da pergi klinik tp time tu utp masi kabur jdi Dr. Xnak scan sbb dia ckp mmg xkn nmpk apa2. Then, dia xnak bg confirmation jika sy sah mengandung @ x. Dia cuma Mention nnt dtg lagi jika utp da terang.. Jdi kat cne sya confuse nak dtg scan tu bila. Sbb dr mggu 6w tu lg da terang. Tp risau pegi klinik Dr. Xnak scan lg. Sory pnjg sgt ayat. Sbb this new experience. #1stbaby

Bilakah masa sesuai untuk 1st scan?
1 Balas

Biasanya 8w ke atas. Make sure penuhkan pundi kencing sebelum scan.