35week suami boleh lepas dalam?

Hai mummy , saya dah 35week , boleh ke kalau suami lepas dalam???...untuk mudah bersalin menjadi tak??...ke awal lagi??? Saya ada gdm odc...kene bersalin 38week ...skg takut sgt kalau kene induce ...😔😔

11 Balas

sy pula x lepas dlm dan jarang bersama, sebab sy risau ada apa2 dgn kandungan sy.. dah bertahun tunggu kan, jadi bila dpt rezeki ni sy dgn suami jaga baik2.. plan nanti masuk 37weeks baru lepas dlm, kesian juga dgn suami tapi sy lagi kesian kan dia kalau dia tengok2 je orang lain istrinya mengandung dan bawa anak2.

2y ago

btl

tkde mslah utk suami lepas dlam ..sya start dri awl kandungan mmg suami lepas dlam ..skrg tggu msa je nak bersalin 39mnggu2hari bby msih suka dlam perut huhu ... selasa dpan dh kena serah diri jika bby taknak kluar sblum due

2y ago

yg sy tahu klau mmg ada mslah bleeding mmg tak digalakkan sbb sy bsma suami dri awal smpai skrg ok je cuma slow je jgn ganas2 sbb dinding rahim nipis tkut trluka .. mngkin ada sbb lain knpa sis tk bleh .. bleh rujuk pakar utk memeriksa

kalau cadangan sya laa , better tunggu 36w keatas .. sya anak no 3 , lepas dalam time 32w time tu x tau pon .. pagi tu mula contraction .. terpksa emergency czer sbb baby breech .. so better tunggu 36w keatas laa .. ni pendapat sya sahaja ye😄

2y ago

sya disbbkan baby yg pecahkan ketuban tu sndiri .. sblm tu mmg doc kata tunggu je .. nak pusingkan baby .. tapi tulaa baby x sabo nak keluar😂

boleh jer.. tapi belum tentu bersama tu dpt cepatkan bukaan dan mudahkan bersalin.. sebab dekat sy tak menjadi sgt.. boleh la utk di jadikan salah satu usaha mana tahu kt awk menjadi kan tp selain tu boleh usaha cara lain jugak(exercise, yoga, etc)..boleh cari kat youtube

Kalau sy mmang suami lpas dalam dri awl preggy smpai hrini 36week cukup2. Cuma biasa lah bila preggy ni lpas bersama rasa tegang sikit perut. Tapi cuba cari posisi yg kita sama2 slesa. Jngn hardcore sngt. Bhya. 😉

36w ke atas kerap bersama dgn suami..takut jln terbuka awal2 35w tu.. 36w masih bb pramatang even cukup sifat. 😊 paling awal 37w ke atas sesuai utk bersalin awal kata doc sy..

lepas dlm,induce normal..sy lahirkan baby 38week,mlm tu lpas dlm,esoknye ade bleeding kaler pink trus g HTA,bukaan da 4 cm...hari esoknya pagi baby slmat dilahirkan...

tiada masalah pun sy lagi nk masuk 4x cszer.... now tunggu 37/38 cszer&dbl&gdm....sentiasa positif insallah smua akan baik2

sis, nk tnya.. on diet control kan? knpe kene bsalin 38 week?

2y ago

gdm on dc klau result bsp x brp nk cantik, mmg akan diawalkan due dia sbb xnk baby besar. klau ade gdm on dc tp bsp cantik je, x perlu diawalkan tp still x boleh lebih due 40 weeks.

Bersama suami masa hujung hujung ni menjamin bukaan ke ?