Pertanyaaann

Nak tanyaa kalau adaa gdm on ubat biasanya mmg kene admit ward bfr 38week ke ? Anyone ? Sbb saya takde dpat tarikh apa apa lagi now dh 35week 😅

4 Balas

kena tanya doktor sis samada boleh cuba beranak normal ataupun doc nasihatkan utk czer. kalau doc suruh elective czer dia akan bagi tarikh. kalau normal tunggu je la sampai rasa nak bersalin datang hehe. mcm saya masa checkup at 35weeks doc nasihatkan elective czer sbb komplikasi tertentu. time tu dia buka admission form utk datang bersalin at 37w, tarikh utk beranak boleh discuss dan pilih. sebaiknya at 38w sbb baby dah makin kuat.. klu 37w ni baby baru jadi full term.

sama la sya pn kena admit ward sbelum 38w tk thu la doktor nk bagi bila tarikh

2mo ago

Sekarang awak berapaa weeks dahhh

Yup. No worries. Nanti doktor akan bagi tarikh

2mo ago

Okk baikk thankyouuu

sis awk ada gdm tu bby awk bsr tk ?

2mo ago

Alahmdulilah scan 34minggu 5hari ituhari doc kataa normal, berat baby pon 2.2kg 😁