Mummy yg ada gdm first time..please help

Hai mummy nak tnya klau sangkut gdm ada ap2 pertua x nak bg trun? Sbab sya minum ayaq gula first sangkut plk..ada ap2 tips x..31hb ni nak kna buat bsp..down sikit mood😔sya dah 27w dah please help😔thank

5 Balas

jgn risau sis...mmg hormon pregy ni kdg xmenentu...mkn ikut keperluan...jgn tahan2 mkn..nt berat plk x naik..klu blh mkn mlm awal sikit..klu rsa lapar mnum susu je.. kdg2 klu dh puasa mlm pn blh jd pg2 bsp tggi sikit ..tu sbb kn hormon...so kita chill je...😁

7mo ago

baik trima kasih nahh☺lega dgaq..sbab nurse ckp kamu time lepas minum air gula ja sangkut gdm..sblum minum air gula x sangkut pon🤗