Berapa

Hai mummy, kndungan usia berapa boleh nk gugurkan ? Sbb sya dgn suami still student, byk lgi bnda nk kejar. Dah guna protection. Tapi tersangkut juga. Maaf sebab bertanya mcm ni. Sya faham ni rezeki saya dan suami dan ramai lgi nk kan anak tapi blom ada rezeki. Tpi kami risau klau dia dah kluar nt kami xmampu nk jaga dia. Sekarang dah 10w lebih. Tapi sayang dah. Hmm ????? kot kot bila dah ada kerjaya apa semua, bila dah ready. Allah pulak tknk bgi. ?

18 Balas

xde istilah da lahir nti xmmpu nk jg dik... awk ngndung brnikah...jgn tkot xmmpu bela smpai nk buang. ada sbb knp Allah bg rzki tu. ank kta lhir brsama rzki. apa rzki tu kta xkn tau..kelak nti bru tau.. awk msih mmpu sbut Allah..tp sygnya...dek krn trllu mikirkn mse dpn awk butakn hti awk utk terima hadiah terindah ni.. xkn ada mommys disini sgup advice awk ggurkn..sbb trpalit dosa subhah jg nti.xkuasa dik nk nambah dosa. lahirkn je dik.. ada ayah pun.. org lain xde ayah pun pnye syg ank xde nk ggur2kn. klu dah nama ibu..mmg xkn sgup nk buang apth lg ibu yg nikah. skg hti mmg msih lalang. nti esok2 bla prut dah bsr.. bla bby dah gerak mmg syg sgt2.. trtye2 jg mcmna dgn suami awk dik.. suami yg baik xkn sgup benarkn isterinya mmbuang warisnya yg sdg mmbsr dlm rahim isteri.. klu awk tak mmpu fkir waras..xkn suami xmmpu fkir relevan. mmpunyai ank kcil wktu msih blajar sgt2 prlukn skongan fmly.. jd awk minta pndg fmly kdua pihak. rmai je kt luar sne mcm awk dik.. msih bljr..nikah..lpstu trus dikurniakn ank cpt..tak melatah pun smpai nk buang.. mereka jg alami kesukaran.. kesukaran itu adlh tggjwp. mak bpk kta bela kta msing2 kjra brduit pun ada sushnya jg. pkok pgkalnya usaha n tawakkal.