Berapa

Hai mummy, kndungan usia berapa boleh nk gugurkan ? Sbb sya dgn suami still student, byk lgi bnda nk kejar. Dah guna protection. Tapi tersangkut juga. Maaf sebab bertanya mcm ni. Sya faham ni rezeki saya dan suami dan ramai lgi nk kan anak tapi blom ada rezeki. Tpi kami risau klau dia dah kluar nt kami xmampu nk jaga dia. Sekarang dah 10w lebih. Tapi sayang dah. Hmm ????? kot kot bila dah ada kerjaya apa semua, bila dah ready. Allah pulak tknk bgi. ?

18 Balas

Budak course medic pon ade yg ngandung sis.. elok je ade baby n still grad lepas tu.. mothers are good at multitasking.. kene percaya dgn diri sendiri.. also pls get family support.. exam kalau fail boleh repeat lg.. kalau awk gugurkan baby ni awk yakin ke leh ngandung lg

Jgn gugurlah, sis.. Kesian anak tu.. Hmm org lain berlumba sis nk dptkan anak. Sis senang2 nk gugur.. Buatnya Allah terus tak bagi anak langsung mcm mne? Yakinlah anak tu pembawa rezeki. Jgn sesekali rse menyesal.

4y ago

Dah 11bulan berlalu post ni. hrp anak die da comel2

Yakin anak pembawa rezeki Kata student kan ? Mana tahu dgn kelahiran anak ni dapat markah tggi ke ? Hbis study dpt job yg bgus ke ? Pikir mcm tu , Allah bg rezeki anak tu sbb dia tahu hmba nya mampu ..

Jangan gugurkan..boleh mntk mak @ mak mentua jagakan @ sapa2 saja yg boleh jagakan..sebelum kawen kena pikir dah bnda ni..jgn ambik mudah ye,kang xpasal Allah tarik rezeki tgh belajar tu..

sy br nk komen. skali skrol dh 11bulan berlalu. harap adik yg sent ni dia sht dan ok shj serta xjd gugurkan kandungannya. aamiin.serta sht dgn bbynya..aamiin

Nape la boleh fikir mcm ni ye, xde didikan agama ke mcm mne ni, xguna study tinggi2 tp xtau dosa pahala..maaf la klu terasa..

Tak payah lah sis macam tu kesian baby 😞 kalau tak mampu nanti boleh bagi siapa2 yang nak anak nanti.. semoga sis bertabah ya

Kenapa admin lepas benda yg mcm ni yer?.....

4y ago

sini takde tapisan puan .. apa sahaja boleh di bicarakan tentang kehamilan dan luahan.supaya mommy yang hamil boleh luahkan apa mereka nak luah serta dapatkan pendapat dari semua orang. supaya mereka tidak alami stress atau depression sepanjang hamil. sebab mereka tidak tahu untuk berbicara sama siapa untuk di luahkan. at least bila dia luah di sini dia boleh berfikir dan pertimbangkan apa yang perlu dalam hidup mereka sebelum membuat keputusan. kadang2 bila kita sendri kita stuck tak boleh fikir positif kita akan buat perkara yang memudaratkan pada diri. sebab itu platform tAp ini untuk semua mommy sebab itu dekat tap ini ada project sidekick untuk membantu semua mommy yang ada.kadang2 mereka perlukan kata2 semangat.jika kita boleh bg pendapat dan semangat kita bagi.