Waktu buat buku pink..

Hai mummy biasanya kalau buat buku pink lambat takpe ke ? Sebab saya dapat date bulan 11 dan usia kandungan skrng baru 7week

8 Balas

Dapat tarikh tu klinik yg kasi atau awak but appt online? Kalau online boleh call kk bgtau date semua full. Yg ada kosong time awak dah lebih 12 minggu. Mungkin dorang ada cara nak kosongkan tarikh dkt online tu. Sbb saya dpt tarikh masatu saya dah 13 weeks. Call kk bgtau takde tarikh kosong pastu dia suruh try lagi sekali n dapatlah date masa saya 10 weeks.

2y ago

Kk yg kasi sbb full . Ada kosong bulan 11 tu je

sy pun baru tadi prgi kk nak buka buku pink .. masa call kk dia cakap dtg terus je takyah bt app .. tiba2 pergi sana tadi dorg cakap dtg hari lain dan buat app 29.9 ni .. tarikh tu sy dah 12 week lebih dah .. sy tanya tak apa ke kalau 12 week keatas .. nurse cakap tk apa sbb ramai sama ..

2y ago

kan kalo kk ad qmed utk check n booking??

Saya 7minggu.. tp niat nak buka pink bulan 12 ni.. kandungan baru msuk 4bulan time tu.. Untuk 1,2,3 bulan stiap kali gaji saya pergi swasta je scan details... Senang x perlu tnggu lama2 dan kira nya xlama lah berklinik d kk..

2y ago

x.. sebab bukan buka buku kat klinik swasta.. hanya scan perkembangan baby dan kesihatan ibu ( Klinik swasta ttp bg folic acid dan lain2 ).. nanti masa nak buka buku bawa ja details2 scan smua skali ke kk.. untuk kndungan 1,2,3 bulan kk bg apoiment skali sbulan ja ntuk cek darah dan kencing si ibu dan tnya soalan2 basic.. so kalau ibu2 tngah mngalami mual/pening x larat tunggu lama2 kat kk.. boleh je ke swasta dlu 1-3bulan anytime pagi/petang/malam yg senang..

Kalau kat tmpt sy, sy dh cll tanya dulu dorang kata sebelum 12 week..mungkin tgk pada kk jugak kot.. Tapi sy dh dpt date buka buku harini baru 10 week.

Saya baru buka buku pink 12/09/2022 & usia kandungan saya baru 7week😄

sy pun dpt date week 11. kk penuh. ikut je

blh je mgkin sbb org rmai sgt tu booking

mcm lambat sgt ja..