BLEEDING

Hai mummies, saya dah masuk 34weeks 3 days pregnant ye, masa tadi saya tengah teran berak lepas tu saya nak basuh ada pulak bleeding mcm tu. Sebelum ni takde pun, pernah ada tapi 2 kali ja tak teruk mcm ni lagi pn dah lama berapa bulan lepas ni mai lagi sekali tapi banyak darah dia. Takut la . Kenapa eh? Normal ke

BLEEDING
10 Balas

Ikut punggung atau kemaluan sis? Kalau kemaluan cepat2 ke hospital. Mcm saya, asal najis keras ha penuh mangkuk jamban dengan darah 🤦‍♀️ ya allah azab betul masa pregnant ni. Asal kurang air jadi. Asal makan pegaga terlebih jadi. Org lain makan pegaga ok je 😂

4y ago

Sama lah, time tu mkn zincofer sbb hb rendah. 2 3 hri cmtu minum air pn kurg. Alhamdulillah lps tu okey je kena kerap minum air. Skrg dh 38wks. Buang air pn smooth je, cuma skrg sakt lutut nk cangkung. 🤣🤣

Sis kne tngok gak darah 2 keluar dari Mana...mcm sy pun pnah mcm nie tp sbb sy sembelit 2 yg bdarah mcm nie...tp alhmdulilah bsoknye dh ok...lgpun Masa 2 sy 1 Hari x dpt mbuang...2 yg sembelit...

Saya pernah jadi mcm tu..nurse kata sbb sembelit..dua kali jadi..waktu berak kluar darah..sbb mmg time tu beria meneran..

4y ago

Ooo.. darah tu keluar dari mana? Dari kemaluan ke atau dari punggung sis?

Sis x pasti ke keluar ikut mana? Mgkin smbelit klu ikut buntut, risau tkt keluar ikut jalan tu ja sis..

Keluar dri mne? Kalau dri buntut mngkin buasir jee. Bnyk mkn mknan berserat supaya senang membuang..

Kadang bleeding tanda nak beranak dah. bawak ke klinik / hospital sis

Mse meneran mb ade buasir baik g hospital tgok keadaan baby skli..

Alaa seram pulak...sy up status sis...semoga ada yg membantu

4y ago

Thank you sis 🥺❤️

Pegi hospital utk confirmkan bleeding ni

Pegi hospital

4y ago

Bkn apa..sbb bnyk sgt..sy tgk pn seram + nk muntah😅