19weeks

hai mummies, is it normal my face breakout during pregnancy? anyone pls suggest skincare suitable for preg mom..

9 Balas

Normal. Masa pregnant anak pertama muka sy breakout teruk. Banyak jerawat naik area dahi. Tapi pregnant anak kedua ni, Alhamdulillah tak breakout. Even jerawat pun tak tumbuh langsung. Sy pakai Calendula Set by Mary Jardin. Sangat sesuai untuk preg mom sebab ianya natural & organik skincare.

normal. jerawat sy pun smpai naik kat belakang badan. huhu. tp bila dh hujung2 ni jerawat ni slow down pulak. jerawat kat muka stop once masok 2nd trimester.. sy cuma guna pelembab safi je.. sbb kulit muka jd kering..

during my 1st pregnancy, i got severe breakout, but then its ok when i reach my 2nd tri. 3rd tri it came back but for short time only. i just use my usual facial. nothing much added.

saya sekarang. jerawat dan kalau pakai skincare rasa gatal2 je kat muka. even lepas mandi pon gatal2 kat badan kalau sabun 😓

Try pakai produk organic mcm cosrx punya good morning gel cleanser & klairs supple preparation toner. Work wonders on me

ya normal...try good virtue acne control boleh beli kt watsons...saya pun tgh alami break out yg agak teruk jgk

Its normal mommy-to-be! No worried. Once u done giving birth, its all gone 🤗

lebih hentikan pengunaan skin care sepanjang tempoh kehamilan..

normal...setiap kali preg lain2 problems datang...sabar ya mommy...