Skincare and Makeup during pregnancy

Can please suggest sunscreen, lipstick, moisturiser and face powder for pregnancy? or did all mommies to be just skip all kind of skincare and makeup for pregnancy?

6 Balas

Boleh nk berskincare dan makeup, kena alert dgn certain ingredients yg mmg tk eok to preggy moms mcm retinol. For me time preggy mmg malas, cleanser pun tk pakai padahal before preggy gila berskincare 😅 makeup pulak on certain occasions tak pun masa tetiba rasa nk melawa je pakai

I skip all since got pregnant with my 1st child in 2020. Until now not wearing any skincare except mild cleanser bcs still breastfeeding my 1st born & now pregnant 2nd child. As for makeup; i only wear them on special occasion. i.e, hari raya.

Masa preggy pakai cleanser saja. Hahahaha x larat nk pakai mask, moisturiser, sunscreen, make up jauh sgt la. Alahan terlalu teruk, mmg x lalu langsung nk melaram nie. Muka pun kusam je. Preggy anak perempuan.

sy guna ni je .. masa awal pregnant hari tu sebelah pipi ada tiny bump. , macam jerawat kecik² tp pakai ni dah tak ada lagi ruam tu . best sangat sunscreen ni ..

saya guna cosmoderm mmg safe tuk ibu mengandung & menyusui ☺️

2y ago

Yeke sis? Saya pun pakai cosmodern tapi niacinamide salicylic acid tu. Boleh ke? Sebab tengok kat tiktok doktor ni kata kalau salicylic acid tak boleh hmmm

ada sesiapa pregnant 18w tapi perut masih kecil ?

2y ago

sy sampai bersalin perut tk naik sgt, boleh pakai skinny jeans lg masa 35w. anak keluar 2.7kg masa 36w.