Kulit perut..

Hai morning mummy2 semua...sy baru prgnnt 7 weeks first baby..nak tny klu xnk bagi kulit perut pecah nak sapu ape yg bagus ye..tlg bagi pendapat..

11 Balas

Sy dri ank first smpai ketiga ni, xpnh sapu pape sis.. Sbb ade org yg sapu itu ini, mkin mnjdi2 strectmark nye.. Huhuu. So sy prefer xsapu pape.. N pd mse yg sama, mindset "JANGAN GARU" tu jek..😉

Saya sapu losyen baby anakku atau baby oil je..yg penting pastikan kulit tu sntiasa lembab..kalau kering merekah2 nanti gatal..

Sy xsapu apa2.. Smpai skrng, dh 29w5d.. Xda gax tngok kulit prut pcah😊 rsa gtal ada.. Tp kulit prut ok jx.

Sy start sapu ni time 8 minggu. Stiap pagi lepas mandi. Free from stretch mark smpai skrg 38 weeks

5y ago

Beli kt farmasi mana2 ada. Sy beli kt watson. 38 lebih kot sbekas. Tp berbaloi la thn je smpai skang sebekas sbb pakai skali shari scubit. Nk sapu lebih2 pn boleh. Better pakai lepas mandi absorption dia bagus sikit. Jgn fokus kt perut je. Kt tepi2 pinggang kt breast. Sbb nnt smue akan stretch

Make sure kulit sentiasa moist jgn biar kering.

minyak zaitun elok. InshaAllah.. sy sapu

Letak bio oil sis.

5y ago

saya pun guna bio oil..dr anak dara kna chicken pox pun guna..skrg nk jd mak dara pun gna b.oil spu kt baby bump..skrg da 3rd trimester alhamdulillah klit prt cantik

Losyen palmer

Sapu myk kelapa dara

Jangan garu