petua nak besarkan baby dalam kandungan

Hai momyss skliann. Cmna cara nak besarkn baby dlm kndungan dgn cpt? I preg twins usia 27w tp blm smpai 1kg.. Doc dah bg limit i kna kluarkn baby masa 34w. Tggl 1m 2w je lagi. Nak bsarkan g 2.5kg dlm msa 1bln tu mcm susa jee. Taknak baby masuk dlm tube. Susa kita nak jaga n direct bf. Lagi2 kena jaundis lagi susa. Tak tau lagi induce ke ceaser doc bg. Tp kpla baby dah kat bwh..

6 Balas

Klu sy doc suruh makan ja sis. Makan apa yang nak di makan.

5y ago

Tulaa . Sbb sy mkn bila sy lpr ja. Susa skit nak mkn klu x lpr.. Sy usha jela mkn.. 😅