Super aktif?

Hai momy2 smua ? sy ni prgnt baru msuk 4months skrg ni prgnt bby ketiga tp dia pnya super aktif bila buat kja rmh mcm xpgrnt ?.. Biasela duk umh mentua mst sume bnda nk kna buat,tak buat nnt bsepah ?.. Xprnh nye mrasa sperti queen mse prgnt , kkdang jealous plak da yg kgsi momnts prgnt ni somi caring xsruh bt ni bt tu.. Hmm.. Teringin gak nak merasa?..

9 Balas

Sabar sis.. Saya pun duk ngan mertua.. Kalau tak buat kerja tak sedap hati plak tambahan kita menumpang kan.. Pregnant ke 3 ni alahan teruk sangat sampai warded haritu.. Tapi Alhamdulillah, syukur sebab mertua jenis memahami.. Asalkan ada buat kerja rumah sikit pun takpa.. Macam saya tak larat, dialah yang tolong bangun buatkan bekal suami awal pagi.. Pastu siap2 pergi kebun.. Masak plak masak nasi jerr, kalau lauk dia masak sendiri sebab selera tak sama.. Dia suka makanan main campak2 je tanpa rempah2 sume.. Kita plak kalau nak makan lain boleh masak menu sendiri..

Sya pon dlu pregnant anak ketiga skli mengasuh anak org dlm 7budak jgk tambah anak sndri 2 syukur alahan mengandung tk teruk masuk kandungan 38weeks baru stop mngasuh, mase tu suami baru tukar keje so nak tk nak sya kena tlong cari pendapatan Alhamdulillah lahir smooth je sbb mase pregnant kita rajin gerak

Takpe mommy. Kita sama je. Saya pun dah sarat 34w, first baby pun kerja rumah still saya buat. Pergi kerja still drive sendiri, checkup sendiri. Semua benda saya buat sendiri. Kadang2 terlupa diri ni mcm pregnant. Positif je saya buat semua jalan sana sini, harapnya senang la saya bersalin nnt ☺️

Sme le jgk dgn sy... Xbuat ase cm xsdap plk tmpng duk umh mk mrtua... So stiap kli adk ipar atau kak ipar xad ak lk yg kna bsuh kain gne mchine dgn jmur kain... Sbb ksian tgk mrtua jln kaki nye skit... Ak smpai xlrat nk buat kj... Tp ttap jgk buat sis... Nie bpe mnggu je sy nk brslin dh

Sy 1st bb nak angkat cerek air pun suami x bg,tkut nati gugur..lbh byk baring/tido sbb dia myesal klu ada apa2,Syukur juga hgga ank ke5, bgtu jugalah setiap preg,x srh byk buat kja,lbh byk berehat

Suami sy lagi suruh sy buat kerja sis. Takde istilah queen pun. Sakit2 pun kena buat kerja. Bertabah saje laa 😅

5y ago

Semoga la kan sis. Amiinn 🤗

sama je...buat sendiri je byk...xde queen² lah...kdg je ada suami tlg...

Sbr ye sis mg d pmudahkn segalanya.. Allahuma aamiin

Cer ajak husben pindah duk sendri msti blh jd queen