twin baby

hai semua.. sy skrg tgh pregnt baby twin 14w..ada tak dlm group ne ada pengalaman prgnt bby twin or tgh prgnt bby twin.. 💝💝💝update alhamdulillah sy dah selamat melahirkan baby mcda twin sy bulan Mac 2020..baby sy dah 3 bulan dah..

twin baby
25 Balas

Bestnya rezeki twin hehe.. Tahniah sis, dulu masa anak first ada, tp start dah masing2 yg full breast feeding.. nikmat susu melimpah abis di kecamnya org yg kering susu.. masing2 riak dengan cara bersalin mudah.. tak pikir kesusahan org lain terus bubar..

4y ago

sbr ye sis.. mmg masing2 dh tertulis ada yg mudah besalin, ada yg susu meriah.. ada yg rezeki bnyk anak dn ada rezeki lain2..apa yg penting kita bersyukur dgn apa yg kita ada..

Congrats twin sis ❤️ Jaga kandungan elok2 ya. Sentiasa alert dgn baby. Twins lebih berisiko dr normal. Kalau lapar makan sis jgn tahan. Kalau baby x aktif cepat2 gi hospital ya jgn tangguh. 😘

4y ago

alhamdulillah normal

Tahniah sis, sy pun mcda. Tp smlm rujuk pakar, baby kecil..sy jd risau. Tak ada pengalaman mengandung kembar. Sblm ni sy penah misscarriage. Ada apa2 nasihat x?

4y ago

alhamdulillah sis...jgn risau sis buang semua fkrn negatif apa yg penting fkr positif n bnyk berdoa semoga bby dlm kandungan sihat. dua2 bby ke kecl sis? or slh satu je. sy dua2 alhamdulillah berat ikut week dn x jauh beza..

Sy pn twin.. Dcdc.. 17 weeks.. First pregnancy. Doakn sy dpermudahkn urusan😍😍😍

4y ago

terima kasih sis.. masa prgnt bby twin mmg pengalaman yg paling x dpt d lupakan...tapi alhamdulillah sy x ada apa2 mslh spnjng prgnt bby twin.. cuma kita kena refer pakar setiap 2 minggu dn bnyk appoiment hospital.. sebab kandungan kita berisiko.. tapi alhamdulillah Allah permudahkan segalanya.. sis twin dcda kn? 2 kantung n 2 uri...twin sis x berisiko dn in sha allah ada rezeki blh dpt sepasang..😍😍😍

Wah tahniah sis.. Mcm mna rasanya tu ya bby twin. Tringin sgt nak bby twin bila sya mengadung lgi nte.. Hehehe

4y ago

aamiin... Dan terima kasih sis😍😍

🙋🏻‍♀️ first baby.. alhamdulillah twin.. ☺️ sekarang baru 9 weeks.. risau jugak sebab masih kecik..

4y ago

InshaAllah 😊

Tahniah bestnya kn dpt bby twins semoga mama n bby siht selalu n semoga dipermudahkan segala urusan aamiinn

4y ago

terima kasih sis.. alhamdulillah baby twin sy esk dh masuk 3 bulan dah

Tahniah. Bersalin masa berapa weeks? Saya sekarang 26weeks pregnant twins dcda 🙃

3y ago

saya nk tnya masa pregnant twin ada pendarahan ringan x masa mula2 belom tahu twin

Thniah.. Bestye dpt twins.. Hampa smue ade tips x. Hehe.. Ke mmg ade keturunan twins..

4y ago

ya sis.. ne post Last year.. sy besalin bulan Mac thn ne.. hihihi.. in sha allah nnti ada rezeki sis.. sy pun keturunan jauh sebab sepupu sy yg kembar.. tapi alhamdulillah rezeki sy dpt kembar😍😘😍😘

Teringin jugak nak dapat baby twin...doakan ye semoga ada baby twin tahun ni.... aamin

4y ago

Aamiin