Anak 8bulan xnk susu,dan lebih kepada makan

Hai Moms,nak minta tlg sgt.dh buntu....anak 1mgu sblm masuk 8bulan,dia reject susu..mula tu ye,mmg tgk gums dia bengkak n ada 2 btg gigi di bwh.jd ..sy suap susu guna sudu......yg dpt di suap 2 onz.dn di sbbkan ini,sy lebih kan Makanannya...3x meals,plus 1x snacking.Dh jumpa 2 Dr.Dr informed ini normal..masalahnya,ada masa seharian dia xnk minum........mcm2 kami buat,dr Tukar susu,tukar puting...dn susu letak dlm sippy cup,cup straw...still sama...2onz....bl next time nk bg lg lepas 2 jam,dia nangis2 xnklah....kdg dia keluarkan susu tu balik......skrg ni,dia akan bgm jam 3am,ini dia akn minta sendiri,dn kami trs bg 6onz....sehari sekali je.....kemudian,mmg dia xnk....hurm...sy dh bg ubat PCM,( ini Dr bg ,in case dia rasa sakit)...tp mlgnya still sama...sy dh bg bda sejuk...sejuk kan puting...buat susu suam...help

1 Balas

sis jgn paksa anak nti anak stres. mcm ni anak saya demam haritu seharian kerja, husband yg jaga dia tknk susu. bila saya balik mmng saya bagi. tpi ikut je, klu nak bagi, klu tknk jgn bagi. bagi air masak sis. anak akan stress bila kita paksa anak. anak saya, saya terap kan after 1jam mkn dia akan minta susu. dri first time dia boleh mkn benda solid/pepejal.

7mo ago

baik sis..Thank u so much...sekrg ni..sy ikutkan je dia..sy bg air suam,sy bg makan..nanti mood dia dtg,sy bg susu..dn dlm makann dia,sy letak susu jugak..Tq sgt ye...rasa lega