Cik bunga masih terasa ngilu

Hai moms yang bersalin normal dan dijahit, ada yang punya pengalaman tak sudah 5 bulan lebih tapi kadang2 cik bunga terasa ngilu? Belum bersama lagi selepas bersalin. Tapi boleh tahan syeram bila ngilu datang.

3 Balas

sama, saya dah bersama masa 3bulan lebih lepas bersalin. memang nyilu & sakit. lepas pakai lubricant barulah selesa sikit. haritu saya baru buat papsmear, nurse detect pundi kencing, peranakan saya prolapsed & luka bersalin pun tak sepenuhnya bercantum. nampak macam melecet merah je dia kata. keputihan pun banyak. so that's why masa bersama saya rasa agak tak selesa. so saya cadangkan puan check dulu, minta misi check atau buat papsmear dulu. kalau dah pasti okay , boleh lah bersama.

ya.. seram itu pasti.. sama macam saya . tapi cuba sebelum bersama. guna pelincir atau licin kan dulu . slow2 je.. . macam kes saya. saya cube posisi saya kat atas. so, kalau sakit atau ngilu.. saya bole slow/stop/rehat sekejap... 😬kalau tak tahan ngilu. boleh bincang dgn suami.. guna kaedah lain utk puaskan dia .

Tiada pengalaman 🙏