Ngilu semasa kencing

Hi.. saya dah bersalin normal hampir dua bulan.. sekarang ni setiap kali kencing terasa ngilu.. kadang ngilu sikit.. kadang terlampau ngilu terutamanya bila tahan kencing.. memang normal ke? Ada sesiapa pernah alami benda yang sama? Selalunya berapa lama lepas bersalin akan hilang ya? Ada cara tak untuk hilangkan atau kurangkan rasa ngilu?

2 Balas

biasanya lepas bersalin .. kencing masa memula je. lepas tu ok. mcm u ni, kot kena kencing kotor kot. kalau kencing kotor mmg sakit sikit lah. better u pegi cek.

buat sitz bath