Yong tau fuu

Hai mommys, Nak tanya. Yong tau fuu boleh makan ke ? #Prengnant 19 weeks

12 Balas

boleh sis.. Tapi kena berpada.. Yong tau foo tu banyak yg dari processed food.. Kurang elok utk pregnancy.. Masa ni kita kena makan yg sihat2.. Baby perlukan nutrient yg banyak...

5y ago

Tu lah, ni pun sebab teringin. Tu nak rasa sikit tu 😅

boleh laa 😅, makan je selagi mengandung nie nanti time bepantang kena menahan nafsu pulak . selagi bende boleh makan , makan jee

5y ago

Suami saya ni hah bebel kata, makanan tu half cook. Tk boleh makan. Tu tanya tu 😂 Alright sis macehhh

Fav.. Dari awal preggy sampai dah hujung2 ni .. Masih makan ytf.. 🤭🤭🤭 .. 37w..

5y ago

Xde ape.. Sbb sy x amik process food bnyk.. Cuma mkn yg putih pnjang tu.. Kankung, sotong , telur puyuh.. Senang kata amik mcm sotong kangkung... Kadang2 teringin baru amik ckid fish ball ka fish cake ka..

Ooo sy tak pernah terfikir tak boleh makan. Sy makan je setiap kali ada pasar malam 😅

5y ago

Sama laa dgn sy baby first. Sy pun kadang2 lupa pasal processed food tu. Bila awk cakap baru sy terpikir 😂

Knpe xboleh nye? Boleh je..mkn la..tp berpada2.. mkn ape2 pn kne berpada2..

Sye slalu sgt mkn, skrg bby dh 3bln alhamdulillah xde pape.. Bby sht je

5y ago

Alhandulillah baby tak de pape. Saya pun first baby, tak ada pengalaman. Baru 20 minggu ☺️

Sekurangnya elakkan soya masa penghamilan..taufu tu dari soya kan😅

1y ago

saya bru ja makan..tapi ambik x bnyk laa...sbb mkn bila gidam tu je laa

Knp pulak x boleh? Boleh sis Makan la apa saja tp berpada2 la ye..

5y ago

Alright sis. Haritu makan pun ambik sikit je 😅😂

Boleh. Asalkn dimasak. Yg mentah mcm sushi salmon tak boleh

Tiba2 saya teringin pulak sis 🥰🥰

5y ago

😂😂😂😂