Senggugut masa first pregnancy. Is it normal?

Hai mommys... last 3 day ada cube check upt.. dah 3 test dah buat. Semua tunjuk positive. Tapi, normal ke kalau rasa mcm period pain, sakit senggugut. Sakit pinggang. Tp dia tak lah seteruk time period.. cuma dia kejap sakit kejap tak.. Is it normal? Saya baru first time pregnant. Tu yang risau sgt tu ?

11 Balas

Rasanyaa normal sis.. Sbb yg pon first prengancy. Mmng mula2 tuh rasa skit snggugut tpi kejap2 jaa.. Lepas 6week tuh dah tak rasa skit snggugut dah.. Tapi yg lain plak yg datang rasa mual2 and tak lalu makn.mgkin tuh normal utk first pregnant..

Sy 1st preg. pun.. sakit2 pinggang & perut... tp xsakit sangat ... bg sy la.. itu normal sbb proses perubahan hormon dlm badan sbb pregnant ataupun pembentukan janin dlm perut. Kalau awak risau sgt better jumpa doc ye.

Mcm sy hr tu mmang ada rasa sakit mcm nk period tpi skejap2...masa tu 4w....skarang 7w lenguh2 tulang belakang...mungkin sbb ank first dulu ambil epidural bsalin czer

Its normal sis. Rasa mcm nak period jak kan. Tiap pegi toilet periksa panty kot2 ada keluar k tak hehe. Doa baik2 sis. Btw tahniah ya. Take care

Pergi clinic utk dptkan consultation dari doktor.. Kalau sakit sgt tak normal sis.. Kalau cramp sikit2 mungkin normal..

Sy pn 1st.. rasa takut sgt.. tp try upt skli je positif.. bila dah rasa sakit2 mcmni takut nak cek lg😔

slgi xde pendarahan, its normal sis.. klau ada pendarahan cpt2 ke hospital

😑😚😊😥😃

normal sis

rasa nya normal sye ada jugak macam tuh masa mula mula mngndung