risau

hai mommy..kandungan sy br 5 bulan,tp baby kat dlm perut terlalu aktif bergerak d bahagian bwh perut.adakah ini normal?kadang kala sy menjadi risau..?

21 Balas

Boleh rujuk ke klinik terus sis. So senang kita tau apa keadaan baby tu. Tp harap2 baby ok . Amin. Yg komen marah2 ni sy pun x faham. 🤣. Bahasa bukan main lg sorg2. Tak payah la marah2 kat org yg tnya soalan hak masing2 kan. Aduhh.. 🤣

4y ago

huhuhu..xapa la sis,pertanyaan sy tu kurang menyenangkn kot😅,abaikn je la..pembawaan bdk kot😅

aiyoooo adap kat mana dear?sy tanya ja pun,positif la sikit..sampai keluar zikir mu ya dear,abaikn ja la klu soalan ni rasanya soalan bodoh.sy tanya pon ko da nak sentap mcm tu...hurmmm..tq la responnya😶

Elok aktiv sis.. Nnti sampai wktu sis nk kira pergerakan die 10 kali.. Senang. Mcm sy .. Si kecik dlm perut ni.. Aktiv wktu mlm..time sy dh lelap.. Wktu siang sy nk mngira.. Punya lah bertaktih🤣

4y ago

Tahu tape selalu paksa baby gerak..usik2 tekan2 kat pusat..nak ckup kiraan punya pasal..pdhal malam kemain aktif..nak tahu baby gerak pasang surah mmg bergerak trus..

😅😅😅😅 normal sis normal. biasala baby aktive merata rata dia gerak. ada yg atas,bawah,kiri or kanan. takde masalah lain jangan la risau sangat. rasa sakit g hosp .

4y ago

alhamdulillah,cuma pergerakan kali ni lain mcm sikit,terlalu aktif pula.bikin risau pun ada😅

aktif slah,senyap bisu salah...ko nk die jadik ape...kejung kejang snyap bisu ke ape dlm perut ko tu...pelik2 la soalan ko nie...mcm org bodo

4y ago

Ko lg bodo meroyan x tentu psl dekat post org

saya pon baby aktif kat bawah pusat jgk.. apa nak d risaukan nye sis uiii.. elok la aktif dari diam x gerak2 itu baru boleh risau

ya .. cuma sy takut sebb pergerakan d bahagian bwh saja..alhamdulillah ini normal rpnya..tq respon semua..

Nty checkup try tny nurse okay ke bby aktif sgt,bby sy ms 35w dy slow,ny dh 36w kemain dy gerak

5 bulan ke 6 bulan kedudukan baby memg akan dibawah sikit,nnti dia akan berpusing balik...

Normal 5 bln kt bwh...sy 7 bln pn kadang2 msh kt bwh..sbb bby pusing2 😘