Hb rendah 10☹️ dh nk masuk 8bln

Hai mommy..Ada yg rendah hb tk...sy makan ubat iberet,selain iberet apa yg bagus?

16 Balas

sy pling last yg ke 3 ,tukar ke iberet. sblm2 tu dh mkn jns lain. Alhamdulillah. naik hb. skli mkn dgn ubt iron yg warna coklat tu sis. lps tu, tiap kali mkn ubt, minum twister oren.

2y ago

Amal mkan buah pati delima supaya maintain hb...

Saya pun consume iberet mmg ada naik turun. Paling low 10.6... Tapi lps ambil iberet 2biji sehari, dari 11.6 naik 12.5. Jarakkan juga pengambilan calcium dgn iberet 4jam

Nk msuk 8bulan kli ke 3 tukar ubat bru naik skrg amik iberet jgk + mnum dgn air Sunquick Oren, bykkn mkn kerang, hati, Sayur bayam n delima ☺️

Saya makan maltofer. Jambu batu dgn buah delima.. buah delima tu di blend minum telan dgn biji sekali. Dari 10.5 naik 11.4 naik 12.3 😅😅

Cuba mkn ubat dgn air juice oren. Sy guna iberet and mkn ubat dgn air juice, xde mslh hb rendah. Ms 1st preg, hb sy teruk. Tp guna obimin

saya pun sebelum ni HB rendah last sekali doktor tukar ubat kepada Maltofer. Bacaan HB saya okay sampai skrng

hai,HB rndah..jn rsau mom,cranya adlh dngan mkan hati aym,syur bayam and buah buahn yg pnya vtmin tnggi..

saya consume ni.. alhamdulillah, hb sy atas 12 sejak consume tablet ni. xpnh bwh 12 lg 🤲🏼

tiap kali siap mkn nasi .mkn jambu batu..insyaallah menjdi..saya hb dari 10.8 terus naik 11.7

cuba makan supplement blackmores pregnancy tu. sy makan tu hb 12 keatas 😅