susu baby kurang muntah

salam momy..anak sy ni dah 3 bulan asyik jeluak susu muntah susu..kadang yg banyak kadang sikit..tapi hari2 kerap kalau selepas susu tidur bagun tidur keluar balik..sy ada bg susu frisolac ar pun keluar jugak..ada tak momy yg anak dia kerap muntah or jeluak..momy bg susu apa lagi ye untuk muntah baby..?boleh tolong sajes kn tak susu ?

8 Balas

sebelum ni anak saya pun selalu muntah susu. leps jumpa pakar, and guna susu Enfalac Gentlease, anak dah tak muntah, just jeluak je bbrapa kali smggu. doctor pun sarankan 3 oz max 3jam. try jumpa pakar and check. mungkin macam sis cakap 3 oz untuk 2 jam terlampau banyak bagi bayi sis

Anak ada cek utk lactose intolerant ke? Dgr mcm s26 nie banyak ok..lagi 1, baby dah 3 bulan nie jarakkan 3-4 jam pon tak apa, takot overfeed yg buat dia muntah..kalau sebulan lebih ke maybe ye 1-2oz setiap 2 jam..dan juga bila feed, cuba feed separuh dulu, burpkan baru feed lg separuh..

10mo ago

sy bg 3 0z 2 jam skali..klau nk tggu 3 4 jam tu baby nagis lapar.. baby boy kuat nyusu

anak sy kerap muntah + kuar ikut hidung, selalu baby muntah2 ni kena bg susu sikit2, lepas dia minum kena tggu brpa minit baru sendawakan dia, baru kurang muntah

9mo ago

skarang ni sy bg 2 oz je untuk 2 jam.. mlm tdoq 3 oz.. tapi still keluar jugk susu walaupun bg 2 oz

Jeluak dalam kuntiti yang sikit tu normal puan, anak saya minum susu ibu pun jeluak.. kalau muntah dalam kuantiti yg banyak, itu bahaya..

Sy rasa jeluak susu yg sikit tu normal utk baby bwh 6 bulan, anak sy pun kerap muntah susu, sekrg dh 6 bulan dh kurang

sy bg s26 sis..dlu sy bg dutchldy...muntah²..pastu tukar s26 ok...

10mo ago

s26 yg biasa..bkn gold punya...gold pon ok ank sy...

sukatan susu brp oz tiap kali bagi?

tkot kn kluat kot hidung

10mo ago

susu jarang skali kluaq kot hidung