perut rase tegang

Hai mommy2... Sy skrg week ke 19.. Perut ni rase tegang je.. And selalu ase senak kt bawah... Ad tak mommy2 yang ada rse same macam saya... Bimbang la.. Tkut effect sbb sy byj berjalan.. Keje sy mmg nk kne round site.. ??

8 Balas

Kalau 1st baby mmg normal, mudah tegang dan sakit dibahagian perut. Sbb perut nak membentuk besar dan baby mula nak aktif. Perut blm ada ruang mcm ibu yg dah banyak kali mengandung. It's ok kalau rasa tak selesa di bahagian perut, sis baring luruskan badan dan tinggikan sedikit dibahagian kaki supaya kedudukan perut lebih relax. Jgn lupa gosok (manja) perlahan2 dibahagian perut dan jgn mengurut perut.

4y ago

Oo ok2... Tq sis 😊😊😊

Sama la. Sy week 21. Rase senak ade, pedih ulu hati ade, rase sakit kt bawah perut ade. Mcm2 😅 in shaa allah, takde ape tu. Semua ni symptom2 ibu mengandung. Anak makin membersar so mcm2 perubahan kt rahim and badan kita berlaku. Semoga urusan kita dipermudahkan sentiasa, baby membesar dgn sihat 😊

4y ago

Ooo ye ke.. Bimbang jugak.. Yela.. Sme la.. Skrg pom tgh alami pedih ulu hati dalam 2-3hari ni.. Huhu.. Lega sket ase.. Tq yee share pglmn

Sama la.. Tp sy week ke 18.. Bru kluar wad 16/12/19 sbb ktumban bcor skit..mgkin sbb stress and byk sgt brjln n hyper aktif😢 sis, take care

4y ago

Amin amin ya rabbal alamin🤗🤗smoga smuanya slmt n dpermudahkn😍

Baby membesar.. Makin senak if naik tangga tingkat 3. Bila minggu 24 ke atas.. Makin la kerap heartburns

4y ago

Fuhh yg heartburn pom aduhai.. Ada tak cara nk hilangkan

Sama la... ...tak senang duduk la....sabaq je.... Duk rasa tendangan baby ..aktif pulak malam ni

4y ago

Tu la.... Bila duduk ka.. Baring ka... Oihh buat macam padang bola lagi.

Tegang sbb rahim nk mengembang lg tu.. baby nk membesar..

4y ago

Ooo betul jugak kan.. Sbb bby mkin bsr...

sy pn sme sis tegang sgt rsa..senak perut

4y ago

tu la rsa mcm pnuh je perut..baby nk mmbesar dn dia tgah regangkn bdan dia

Normal sis...sy biasa jd mcm tu.