Gbs(keputihan)

Hai mommy2 smua nk tny laa spe penah kena gbs masa pregnt ade x cara nk mengatasi keputihan yg berubah warna??dr kata sy sangkut gbs,time nk berslin nt bru bg ubat..share sikit mommy2 smua

4 Balas

saya detect GBS masa 37 weeks biasannya bila Kita nak dekat bersalin dia Akan on antibiotic.. and now pregnant anak no 3 doc treat terus as GBS carrier and nnti Akan on antibiotic...

6mo ago

wlpun post lama dh, sya nak thu sgd beza gbs carrier dan +ve gbs ni. sya dr ckp gbs carrier sja. takut lama kena tahan wad. betul ke nnti gbs kena on antibiotics smsa bsalin baby pula kena tahan beberapa hari? tp klu gbs carrier sma ke mcm tu baby kena tahan ?

boleh try amalkan plain yogurt. gbs memang akan ada sampai bersalin,jd nanti masa bersalin kena ambik antibiotics utk elak kuman tu jangkit dengan baby terutama bg yg bersalin normal

1y ago

sy campur dgn buah or buat salad je.. mkn saja bg xbiasa mmang xbleh nk p la 😂😂

sbb ni dr klinik yg ckp nt nk bersalin bg antibiotik

masa saya...30 minggu doktor bg ubat msok dalam kemaluan

1y ago

x de plk bg