Kencing kotor pada trimester akhir

Hai mommy2 semua..saya nak tanya lah. Ada tak yg kene kencing kotor waktu trimester akhir ni..pastu kene makan antibiotik? Saya dibekalkan 4 papan antibiotik satu hari 4x makan..dan saya mampu habiskan sepapan je..sebab bau dia yg teramatlah meloyakan tekak saya..lepastu,saya tak habiskan lah antibiotik tu..tapi saya consume air putih lebih dan tak pandang lagi air manis..esok pulak checkup klinik..agak2,boleh pulih ke kencing kotor ni dengan hanya banyakkan air putih??

7 Balas

Antibiotik awk mkn sepapan je xmembantu pun utk bunuh kuman😂 baik xyh mkn terus ibarat nya. Demi baby awk kena paksa jgk abis kan antibiotik. Risau sangkut GBS. risiko dkt baby nnti nk bersalin huhu. Try mkn antibiotic dgn air sunquick kosong. Bg dia rasa masam2 sikit utk bg kurang loya

1y ago

Tips dia air kosong sehari wajib cukup 2-3L. Mmg akan rasa nk kencing stiap masa tp bagus utk ibu dan baby😊

awak cuba amal minum air barli tanpa gula. klu ada daun pandan, masukkan skli dlm air rebusan. cuba ikhtiar ya sebab saya dari awal pregnant setiap minggu amalkan . alhamdulillah tak pernah sangkut sampai dh nk dkt waktu bersalin

1y ago

Okay baik sis,saya cuba tips yg ini pulak. Walaupun jenis yg tak tahan masam2 ni,insyaAllah kita ikhtiar kan😁

Kencing kotor awak teruk sgt ke sis sampai kena on antibiotics? Sy hritu sangkut kencing kotor gak tapi sikit la. Hari checkup tu , sblm kencing nk bg kat makmal tu, sy minum air kosong byk2.. terus hilang.

1y ago

Haritu masih ada lgi protein,tu yg lepas balik checkup trus lupakan segala air manis dan desert2 yg ada dlm peti tu. Harap next checkup trus okay la urine ni☺️

Better habiskan antibiotic tu sis, sbb antibiotics tu yg rawat kencing kotor tu. Kalau sis risaukan baby sis paksa je makan. Terus telan je minum air .

1y ago

Saya amalkan minum barli kosong n air putih haritu..sbb mmg jenis cepat muntah kalau makan ubat

depends. antibiotic tu sbnr nya yg membantu awk. bila awk x mkn antibiotic tu kemungkinan urine sangkut lagi next checkup.

sy kena kencing Kotor awal² trimester pertama Banyak Kan minum air kosong..nk trimester kedua kencing Kotor sy hilang

1y ago

Betul tu..ngandung ni buat saya ketagih nak air manis je..tpi sbb dh kene kencing kotor,trus stop dah air manis

sy baru je keluar wad sebab ni lh pastu kurang air dlm badan

1y ago

tu lh macam" sebab kalau kita kurang air anak boleh meninggal dlm perut