anak dah setahun. tp xmakan nasi lagi.

Hai mommy2 semua. Anak sy da masuk setahun. Start anak sy 7m. Dah makan puree n nasi. Bila 1 hari tuh. Sy bg 3campuran sayur. Brocoli,pumpkin,carrot. Lepas da buat puree campur dgn nasi. Anak sy makan. Tp lepas makan. Dia cirit2. Dab keluar balik carrot2 tuh. Sampai skrg dia fobia nk makan nasi. Dia hanya makan biskut , kek, roti atau cereal shj. Bagaimana sy nk atasi masalah tersebut ya?

2 Balas

Mungkin ada antara 3 vege tu tak sesuai dgn perut baby. Cuba asingkan 1 persatu ..harini nasi+bronco..esok nasi+carrot..tgk macam mana

4y ago

Terima kasih atas komen awak.