xselera masakan sendiri

Hai mommy2, ramai tak yg xselera makan masakan sendiri time pregnant? Bila makan masakan org lain or makan luar punyalah berselera. Saya rasa cmni masa first dgn third trimester.

30 Balas

Sy mase pregnant 6week start alahan takleh bau sabun, bau suami, bau wangian, bau org masak, dan masakan sndiri.. Haha alhamdulillah 3bulan suami tolong masakkan utk si isteri yg tgh alahan.. Klau tak larat masak mmg mkn luar.. Klau sy masak mmg tak mkn lngsung klau paksa pom 1 suap je.. Tu pun main2.. Lebih selera pd roti dan buah shja pd waktu itu.. Lps pertengahan nk masuk 4bulan baru okay sikit dh boleh masak.. Bau2 smua dh boleh dh.. Tpi bila dh sarat sngt dkt dgn 8bulan nk msuk 9bulan alahan dtg balik..