xselera masakan sendiri

Hai mommy2, ramai tak yg xselera makan masakan sendiri time pregnant? Bila makan masakan org lain or makan luar punyalah berselera. Saya rasa cmni masa first dgn third trimester.

30 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy mase pregnant 6week start alahan takleh bau sabun, bau suami, bau wangian, bau org masak, dan masakan sndiri.. Haha alhamdulillah 3bulan suami tolong masakkan utk si isteri yg tgh alahan.. Klau tak larat masak mmg mkn luar.. Klau sy masak mmg tak mkn lngsung klau paksa pom 1 suap je.. Tu pun main2.. Lebih selera pd roti dan buah shja pd waktu itu.. Lps pertengahan nk masuk 4bulan baru okay sikit dh boleh masak.. Bau2 smua dh boleh dh.. Tpi bila dh sarat sngt dkt dgn 8bulan nk msuk 9bulan alahan dtg balik..

Baca lagi
VIP Member

Ya, sama sis. Saya pun macam tu masa pregnant . ๐Ÿคญ Ada time nya rasa sedih sangat sebab mak jauh, kalau dekat boleh makan masakan mak..bila kita masak, kita pulak tak lalu makan. Encik husband, tak tahu masak langsung. Hahaha. Nak makan luar selalu, tak boleh lah sebab kos makan luar lagi tinggi dari masak. ๐Ÿ˜…Itulah keadaan saya masa pregnant. Sampai kena gastrik. Saya doakan sis semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin ๐Ÿคฒ๐Ÿป๐Ÿ’•

Baca lagi

Sama sy pun.. Kdg teringin nk mkn apa2, tapi bila masak sendiri jd x lalu pulak nk mkn. Nasib skrg ni tgh pkp, husbn slalu cuti. Dia la yg tlg masakan. Haaa.. Baru selera nk mkn.. Bkali2 tambah๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Aah, saya pun mcm tu waktu pregnant anak no. 2. ๐Ÿ˜‚ Kekadang masak, sendiri tak makan. Org lain makan sedap je. Tekak kita, kedai mamak sedap, roti canai pun takpelah. ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚

Sy pun sama.... X blh nk mkn masakan sendiri.... Ni alhamdulillah... Dh blh mkn masakan sendiri dh 23week.... Kalau nk mkn nasi wajib ada buah tembikai br selera mkn.... Hahaha

VIP Member

Sy pn cm tu jgk....tp skrg sy kena masak sb suami kul 8 dh hbs kje.klau x mesti beli makanan kt kedai tp jarang2 la.nasi pn x lalu sgt...cuma ada ari mesti bertambah

Samalh.. klu org masakkn sdap jer. .tp klu masak sndiri,mmg xdpt masuk lh. pengalaman masa anak pertama cmtu....๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

VIP Member

Sama la...masakan sndri mak mcm mna sedap pun...ttp xnak mkn...klu org lain masak...ikan goreng pun sedap mcm 5*

Sy jdi mls nk msk... Rasa nk mkn luar je masa first trimester... Ni second trimester dah okay bleh msk sndiri

Saya pun mcm tu.. Sendiri masak sndri nk muntah. Kalau orglain masak or mknn tapau, bkn main selera. ๐Ÿ˜‚