Boleh atau tidak?

Hai mommy2 , nk tanya la.. Sy baru 9W tp dr mula hamil x boleh makan nasi.. Tengok semua jenis makan x lalu.. Smpai sy hanya mampu makan Roti cicah air milo saja.. Last time craving spagheti.. Dah makan.. masa 5w.. So bila dok mikir2 apa sbnarnya yg lalu nk makan ni.. Rupa nya teringin spagheti lg.. Rasa mcm nk makan hari2.. Boleh ke makan benda tu hari2 ye??

2 Balas

Boleh je mkn asalkan ada selera dari takde lgsg.sy pun tak boleh mkn nasi tp sy gantikan dgn buah,roti.byk minum air mineral sbb air manis sy kurang.selagi makanan tu mommy selera boleh je mkn

5y ago

yeke buah pun sy mkn jgk tp hnya oren dan anggur je boleh mkn. Milo pun terpaksa sbb nk mkn roti kan dan susu kurma sy sllu minum.. Tp ni ngade dia lalu spagheti pulak.. Klu xde msalah xpe la..Tq sis 🌹

sy pon sama sis. Asyik mkn spageti & Mee je. sbb tu je yg boleh masuk. nasi mmg tak boleh. tukar Mee, roti je as carbo. kalau tak mmg lemah longlai x mkn apa.