Sekadar luahan

Hai mommy² ,, nk luah sini je boleh ? Kalau sudi baca kalau tak skip je ,, Saya pregnant mom yg ke 3 setelah keguguran yg pertama ,, dan kematian(setelah 30 lahir) yg kedua ... Saya dulu masa mula kawin still tinggal bersama mak sendiri ,, Alhamdulillah ok je ,, tapi tu la ,, ada yg tak selesa contoh adik beradik yg tak berapa berkenan dgn suami masa tu pun suami pun mula kawin kan baran la jugak ,, nak tak nak gaduh trus tgh mlm ke rumah mertua saya ... Dlm pada yg sama ,, kami pun tinggal rumah mertua ,, dlm rumah mertua tu ramai yg tak bekerja sprti abg ipar ada anak 4 org yg dh bercerai tak bkja dan jugak adik ipar yg pmalas Nauzubillah !!! Yg diorang tau,,makan tidur makan tidur harapkan mknan dari kami suami isteri yg beli ,, tak tahan ,, saya terus tegur la mereka ,, gaduh mulut trus,, stress!!😭 Dlm masa yg sama chat suami trus tnya dia nk pindh ,, last² sekarang menumpang di rumah kakak ipar saya ,, tpi tu lh ,, dh setahun lbih lh kitaorg dok sini ,, dia ok je tak da mslh,, tapi tu lh ,, dia ada anak 4 org ,, rumh diorg kcik je 3 bilik 2 bilik mndi ,,dlm pda masa yg sama abg ipar pun ada brtnya kat isteri dia "smpi bila kitaorg sama kita?? Bila lgi nk privasi ??" Hmmm... Btul jugak apa yg dia ckp ,, cuba dh kami suami isteri cari tmpt sewa murah ,, tapi di kebykkan di luar kemampuan kami ... Suami kerja swasta je ,, Last² dpt idea kmi cuma ada satu peluang je ,, iaitu buat master room sekali kitchen ,, kira satu rumah la bersambung dpn rumah mertua saya ,, Soalan saya ,, salah ker kami buat rumah kcik untuk kami privasi sblum melahirkan dan berasing mcm tu dgn mertua ?? #ingintahu #bantujawab #SeriusTanya

2 Balas

sorry awk tp bg sy kn kenapa suami taknak menyewa di luar sahaja. asing dari mertua, ipar. takkan selama-lamanya nk menumpang saja. awk buat idea mcmtu, tak ke buat mertua dan ipar awk tu makin berbalah dgn awk. dh la awk nk buat ats tanah mertua...buatnya kena halau mana nk pegi. klu kira balik kos buat bilik kecik tu dgn menyewa luar, lebih baik menyewa luar. ruang pun lebih luas, awk nk buat apa2 pun takde masalah, privasi for sure dh ada.

3w ago

buat masa ni kami dh tak mampu nk pikir macam mana ,, tapi tu je yg mampu tok kami buat masa sekarang ... InshaAllah lepas bersalin nanti kami fikir lagi cm mana .. doakan yg tebaik ya

tak salah kalau mertua izinkan. apa apa kena tanya dan minta pendapat dia. jangan buat keputusan sendiri. lagipun ramai kan dirumah tu.

4w ago

Alhamdulillah mertua izinkn kami buat ,, skrg dh separ7h dlm 50% siap ,, InshaAllah dlm prtghan bulan 7 kitaorg pindh sana ... Doakn kami smoga d prmudhkn sgala urusan sblum saya melahirkan...😊