2nd pregnant

Hai mommy2. Ni 2nd pregnant. Alhamdulliah, masa pregnant anak first takde masalah apa2. Tapi utk 2nd pregnancy, sy hilang selera makan. Tak rasa lapar langsung. Tapi sy paksa diri utk makan, lepas tu mesti muntah balik. Tak kira la makan byk ke sikit ke, mesti muntah balik semua. Muntah tu mmg betul2 meletihkan. Ada cara tak, nak hilangkan mcm ni?

1 Balas

Sama cm sya.1st pregnancy xde alahan.kuat makan.masok preggy kedua,alahan sampai 5 bulan.xde slera makan langsung.berat trun byk 12kg.saya xleh makan nasi n lauk2.mesti muntah.saya hanya makan buah2 n biskut je.tu je bolh masok