Melekat ke tak

hai mommy² nak tnya ... 1HB tu sy bersestubuh ikutkn tu last day ovulations... sbb skrg ni badan sy panas je...then sakit bawah perut kiri kanan...

Melekat ke tak
8 Balas

Kalau nak tengok suhu badan untuk agak pregnant atau tak, kena check suhu setiap pagi lepas bangun tidur dalam katil. Masa kena lebih kurang konsisten. Kalau mengandung, suhu tak akan turun lepas 14 hari lepas ovulasi. Kalau tak mengandung dan nak period, suhu badan akan mula jatuh lebih kurang 14 hari lepas ovulasi. https://siraplimau.com/tips-cepat-hamil-mengandung/

Cara yang pasti utk tahu, ambil upt dekat2 period. Ovulation tracker guna apps tidak berapa accurate. Lebih tepat gunakan opk test strip utk tahu bila sedang ovulation. Semoga lekat sis, all the best 🙏💪💓

2y ago

Yes setuju! Lepas kawin je saya terus ikut apps tracker tu punya ovulation day and terus lekat. Sebab period jenis teratur dari dulu. Alhamdulillah mudah kan

Mungkin lekat mungkin tak.. my first cycle try masa ovulation day tp tak lekat. 2nd cycle pula try 4 hari sblum ovulation lekat pula.. tu pelik..

2y ago

Tak pasti tp saya track guna opk…

depends. selalu sye wktu habis ovulation day mmg xlekat. 3days before and hari ovulation day bru lekat. sbb wktu tu hormon mula rendah.

2y ago

bukan sbb badan panas juga kalau sis nak tahu mengandung ke tak beli upt

Semoga ada rezeki, sy beberapa bulan rasa panas je.. Bulan terakhir period selain kepanasan, ari² sakit...

Test guna test kehamilan tengok.Ada double line ke tidak.Semoga ada rezeki😀👍🏻

nak tahu buat laa upt 🥴

kdg tu tgok pada rezeki