22 weeks 5days

hai mommy2 nak tanya normal ke 22weeks baby ttbe tak active mcm slalu start i perasan bby dh jarang tendang 18hb and smpai skrg dh masuk 23weeks . kalau tk selalu memang ketara diaa active sangat , agak risau ttbe dia senyap jeee mommy2 penah kee mcm ni ? #pleasehelp #firstmom

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

same lh dgn sye sis...slalu aktif dye grk. tpi 2 3 hari ni slow je and untuk dapatkan kepastian sye p scan . alhamdulillah baby ok je...dr de ckp kdng2 mmg mcm tu and sbb tu nurse srh kira prgerakan baby mse 28 weeks nnt . tpi klu untuk kepastian blh je sis p scan

5mo ago

in sha allah x de ape2 asalkan kte x de skit prt and x de kluar drh

Ada cuba tk rangsang bg baby aktif, contoh minum air sejuk ke dgr bunyi bising ke? Tp klu tk sedap hati sy syorkan pegi scan dgr heartbeat terus. Takut ada masa baby aktif je cuma kita tgh busy / leka buat something sampai tk rasa baby tgh gerak

same la mcm sy, mase 18-20weeks sgt active. tp start 21w nk masuk 22w ni die dah mcm slow skit but still kdg tu sy ckp2 ngn die gerak2 kan perut, minum or mkn manis ke baru die respond tp respond pun slow je xmcm dulu boleh timbul2 perut dibuat nye.

5mo ago

yee btul tu risau d buatnyaa memang jrg da active mcm slalu macam berperang pun ada 🤣 , hrp ok jela keadaan bby saya ni

Sama la Saya... sebelum ini baby aktif... masuk minggu 21 Mula kurang aktif. Ingatkan baby merajuk sebab Saya puasa huhuhu mudah-mudahan baby sihat hingga lahir nanti

bestnya semua dah rasa baby tendang. saya dah 23weeks takrasa apa2 pun. cuma dapat rasa jantung dia dup dap jaa