22 weeks 5days

hai mommy2 nak tanya normal ke 22weeks baby ttbe tak active mcm slalu start i perasan bby dh jarang tendang 18hb and smpai skrg dh masuk 23weeks . kalau tk selalu memang ketara diaa active sangat , agak risau ttbe dia senyap jeee mommy2 penah kee mcm ni ? #pleasehelp #firstmom

5 Balas

same la mcm sy, mase 18-20weeks sgt active. tp start 21w nk masuk 22w ni die dah mcm slow skit but still kdg tu sy ckp2 ngn die gerak2 kan perut, minum or mkn manis ke baru die respond tp respond pun slow je xmcm dulu boleh timbul2 perut dibuat nye.

2y ago

yee btul tu risau d buatnyaa memang jrg da active mcm slalu macam berperang pun ada 🤣 , hrp ok jela keadaan bby saya ni