Soalan Yang Logik

Hai Mommy2 Kalau Boleh . Ada Bleeding Ke Apa . Kalau Boleh Terus Refer Ke Klinik Atau Hospital .Kita Pengalaman Berbeza Beza . Tak Nak Menyesal Kemudian Hari .. Tu Saja . Tengok Ramai Momy Tanya . Kalau Darah Normal Ke Tak ? . SEDANGKAN NURSE DAH BAGITAHU KALAU BLEEDING KE APA G KLINIK ATAU HOSPITAL MASIH TANYA LAGI DEKAT SINI ?

15 Balas

haa betul tuu terlalu utamakan segala mak nenek social media daripada ambil tindakan sewajarnya begitu juga di fb, bab anak ta sihat demam batuk pernafasan problem boleh tanya normal ke ta dah terang lagi bersuluh anak tu bernafas ta normal sampai berlekuk tarik nafas dekat dada tu lagi mau tanya di fb soalan yang sama naik pun muak juga nak baca huhu

5y ago

Kan.. Sy mase cek dulu, q line mcm kabur., tros pegi farmasi tu balik tnye pharmacist dkt situ... Dlm ni bkn nye ade dktr ke nurse.. Kalu ade pon., bkn 24 jam on., and belom tntu pertanyaan tu smpai kt dorg 😂😂

Betul tu, kdg2 nak juga bagi jawapan merapu dekat org yg tnya mcm tu.. Nurse & doktor pun mmg tiap kali appointment mmg akan nasihat kalau ada apa2 bleeding, sakit perut, baby kurang gerak atau ada yg meragukan tu smua kena cepat2 prgi hospital 🙆

Betul tu. Ni blh dikatakan setiap hari ada soalan macam tu. Dari awal kehamilan doc n misi dah pesan ada bleeding ka apa ka refer klinik terus. Ini tak masih lagi nak tanya. Hmmm

5y ago

Haha ... kalau tk jd pape tk pela kn ... tkot kmudian hri laa .. nyesal .. no more asking dh hahaha

Tula. Tiap kli cek up nurse selalu pesan, klau bleeding trus ke hsptal. Tpi masih rmai ibu2 pregnant yg bertanya pasal benda ni kat sini, ni bkn hospital ya.😂

Betul sbb bleh jadi normal @ xnormal..Doc je bleh tentukan..Kang prcaya plak kta normal bleh relax2 kat umah skli tanda gugur..

5y ago

Haa btul tahu tkpa .. tp dieorg tk pnh terpkir pn bnda2 gitu

Kdg dorg tnya nk sedapkn hati sdiri, tp risiko tnggung sdiri la apa2 jadi, tu je laa.. Pling trbaik pg je hosp terus..

5y ago

Betul ... org yang jawab soalan pn blm tntu dh lps pengalaman yg tlog jawab kn sis huhu

Klu cek kerajaan, nurse suruh terus ke hosp.. Klu p KK, nnt doc akan bg reference letter utk ke hosp juga..

setuju! pastu yg tanya pasal upt -ve ke +ve tu..kalo nk cnfirm, better g klinik teros 😎

5y ago

hahaha..kannn..pastu msg2 bg alasan 1st pregnancy..taktau pape..takkan la tak baca kt kotak upt tu..kau beli upt tau, tp result upt taktau baca..alahaiiii 🤦🏻‍♀️

Setuju sangat . kurang perlu tanya soalan macam tu dalam ni

Betul 2..klu cpt pegi hosp mgkn blh diselamatkan lg..