Antara tips nak hilangkan loya / nak tahan muntah.

Hai mommy2. Harini sy nk share tips dari dr waktu dalam wad 😆 sy masuk wad sbb dhidrate. Alahan agak teruk. Makan minun semua tak boleh sampai drip air 10 botol. So, salah sorang dr pakar situ ada ajar, time rasa loya cuba tenang dan tekan nadi kite kejap sampai rasa loya nk hilang. Cara nk tahu nadi dekat mana, letak 3 jari dkt pergelangan. Tekan kejap nadi tu nanti rasa loya akan slow2 hilang. Jangan lupa kawal nafas sekali ❤️ selamat mencuba! 🥰 Mmg membantu. Tapi kadang2 kalau tak tahan keluar jugak 🤮 tu. 😅#firstbaby #bantusharing #1stimemom

2 Balas

Yang ni sy alami sblm ni,smpai ibu sndiri pn marah² jga SB sy xnk mkn.. morning sickness yg truk.. tgk nasi je pn dah muntah.. utk krangkn loya& muntah sy minum air Yang msam² je.. cm sunquick,air Tu mmg kene ngn tekak sy lah..

Trick tu tak berkesan ngn saya. Lagi lah muntah dan loya. Minum air masam2 ok sikit2.