Tukar susu

Hai mommy2 baby sy bru 19 hari,,sy nk tnya lps baby sy lahir sy bagi dia susu similac ,so sy nk tukar kepda susu yg hrga lebih murah, boleh suggest x susu apa yg x sembelit Dan cirit, btw sy dah try dupro tapi baby sembelit

2 Balas

susu fm ni awak sendiri kena try n error. sebab setiap penerimaan baby xsama. mgkin baby mommy lain minum okay, tapi bila baby awak minum jadi xokay. kalau risau membazir cari yg sample paket dulu utk testing. sy sendiri try 4jenis susu selepas baby stop susu badan sbb sy pregnant 2nd baby. yg ke 4 tu sy pergi klinik dn doctor advise utk cuba cari susu yg rendah lactosa..

2y ago

1st try baby muntah, 2nd try batuk berkahak, 3rd try baby jadi cirit birit then susah hati terus g klinik dan minta doctor advise. doctor minta try susu enfagrow gentlesea. bila serasi dgn susu tu sy tukar susu enfagrow biasa awak

mungkin sis boleh buat cair sikit.

2y ago

dah Cuba sis, baby lagi kerap menyusu sbb x kenyang, pastu sembelit jgk