Nak tanya betul atau tak

Hai mommy, sy nak tanya 2/12 baru ni sy ada scan di klinik kerajaan. Doktor tu kata dekat blkg kepala baby mcm nmpak tnda2 syndrome down (scan di perut). Cuma tak berapa pasti sama ada betul atau tak, hari yg sama sy di refer hospital untuk check dengan pakar. Pakar scan dari bawah, dan gambar tu jelas mnunjukkan yg tak nampak kesan mcm klinik td tunjuk. So pakar tu ckp dgn sy tak perlu risau, InsyaAllah tkde apa. Tp sejak balik dr hospital tu sy jadi takut. Emosi kadang terganggu bila fikir, husb pujuk sy jgn terlalu fikirkan sgt. Husb kata anggap tu ujian kita. Husb sgt2 positif tp sy yg trlalu fikirkan. Mommy2 doakan baby sy sihat ya 🤲 12w6d

2 Balas

Rsenya kne ukur NT lbih 2mm bru boleh categorize sbgai abnormal. Bwh 2mm tk perlu risau.

2y ago

yeke. biasa ukur NT tu week berapa ya. sbb sy bru 12w6d. ni scan yg pertama

Berapa minggu dah? Dah ukur NT?

2y ago

12w6d.. maaf tnya ukur NT tu apa