Detail scan

Salam sy nak tnya ada tak yang pernah ada pengalaman mcm ni.masa 26weeks sy buat detail scan, doktor ada nmpk dot putih kecil kat jntung baby , lepastu sy refer ke pakar. pakar kata tu simptom baby down syndrome.tp possibility tu sangat² rendah untuk baby sy sbb umur sy masih muda , dan semua bahagian baby sy nampak normal.xde tnda2 lain.pakar kata kalau kes mcm ni mugkin dlm 100 org , 1 org je yg xnormal.contoh mcm tula pakar kata. Nak tnya ada tak yg pngalaman mcm sy?Kalau firasat sy kuat mngatakan baby sy normal.tp dlm masa yg sama still ada rasa risau .Minta semua doakan saya juga ya supaya anak dlm kandungan sihat normal seperti orang lain❤️

2 Balas

Hi awak, baby saya pun alami sama macam baby awak. Masa buat detail scan sono jumpa dot2 kecil dalam jantung which is calcium. Then refer ke pakar dot2 tu makin berkurang. Dr pakar bagitau bendatu normal & chances untuk Down syndrome sangat2 rendah. Bila baby makin besar calciumtu nanti akan hilang. In sha allah semuanya baik2 sahaja ❤️

1y ago

InsyaAllah, amin.hrap semua baik2 je.bila tau tu risau nya xtau nk ckap.cuba untuk positif tp kdg2 trselit juga terfikir2 juga😅 lega bila rmai positif untuk kes cmni. 😊

Sy doakan baby awk sihat kuat mcm baby lain . in shaa Allah . awk kena fikir dan rajin doa yg baik² .. doa ibu adalah doa yg paling mustajab .. 🌹❤️

1y ago

InsyaAllah Amin😊harap semuanya baik2 saja🥰