Folic asid

Hai mommy smua.nak tanya kalau folic asid utk mkn 3 bulan da abis.boleh ke beli yg baru and start makan smula? Ke sekotak tu hanya utk 3 bulan sahaja tak lebih dari tu? Kalau da abis tempoh 3 bulan dh tak boleh amik folic asid lagi ke? Maaf tanya

6 Balas

Bole je..klinik x bg lg ke..klu x bg pi beli sndri la sis kt farmasi guardian pun ada jual sepapan x smpi singgit kot klu tgh promo. Sy dr awal pregnant smpai skg 6 bln pun klinik bg je lg. Folic acid. Vitamin C..vitamin b kompleks dgn iron..

Folic asid tu kena makan sis sbab tu baik untuk baby. Kalau korang nak tahu folic asid tu mencegah baby dari cacat. Sbab tu smua wanita hamil wajip makan.

Boleh je dear. 3 bulan tu sekurang2nya. Kalau lebih pun tak apa 😊

Boleh je mkn folic acid.. Sangat bagus amalkan😊😊

Boleh. Continue je

Blh jer.. ☺️