ingin tahu

hai mommy smua.. nak tanya.. siapa yg pernh awal brank dr due? mksdnya trlalu awal dr due..but bby sudah matang .. sbb sya ank first so.. tertanya2x.. 😂😂 zman sekarang kn bidan dah x trlalu d guna kn.. so sya ada jumpa bidan yg sudah lebih berpuluh thun kerja dia brnkan dan urut org ..so mgikut bidan sya suda msuk 7 bulan.. tp hosp bru 6 bulan.. so bezanya sbulan.. ada yg pernah ada pglman x.. sorry ayat berterabur ..🤗😉

2 Balas

mungkin bidan tu pegang perut , dia agak2 besar mcm 7 bulan kot. baby matang pada usia 37 minggu. bawah 37 minggu dikira lahir pra matang.

sy brsalin ms 34minggu sbb pp type 3 n bby lahir prem..