ingin tahu pengalaman

hi mom , nak tanya ada ( mom first pregnnt ) yg pernah bsalin drumah ? dengan bidan kampung . nak tahu ( pengalaman & risiko )mom mcm mana . sya first prgnant spatutnya bsalin dhspital swasta atas sbb sya belum brkawin , kewangan tidak mncukupi 😌 . tmbah lg doc kata tidak sarankan bsalin drumah sbb badan kecik dan first pregnnt . skrang msuk 35week bby 2kg . allahuakbar smoga dpermudahkan 😌😌

5 Balas

Berkahwin atau tidak, much better brsalin kat kerajaan.. bayaran brsalin normal pun klu 2hari ward baru rm 50-60.. melainkan ade problem pape dan ward lama pun x smpai 300 pun sis.. lagipun klu ade apa2 masalah pada ibu & baby, hosp krajaan ade semua kemudahan.. xpayah la brsalin kat rumah, pegi jek bospital okay.. yg ontg sis ade buku pink ibu mengandung, atau buku dri checkup swasta pun boleh.. :)

Risiko je bsalin kt rumah. Swasta mmg mahal. Kalau czer rm10k standby. Pegi jelah kerajaan awk. Bhaya tumpah darah ke apa ke. Kerajaan je sng wlwpun xde suami. Bkn Dr tak bg branak klu xde suami. Smoga dipermudahkan. Fikir baik2... bca percentage kematian bsalin dirumah compare hosptal, do research. Smoga selamat smua🤲🏻

Sorry sy takde pengalaman. Semoga Allah permudahkan segalanya bagi awk. Klu bersalin kt rumah diri kita kena bersedia dgn sebarang kemungkinan. Klu kt hospital semua ada. Klu tak mampu bersalin kt hospital swasta boleh juga ke hospital kerajaan. Ibu mengandung is so much welcome tak kira bangsa atau bahasa.

bhye sis bersalin kat rumah. bukn utk baby je tp nyawa sis jgk. mudah2an january 2021 ni dipermudahkan segala urusan bersalin nnt.. Amiin.. #22Dec2020 #IbuRA #TAPSuperMoms #TAPSuperMomsDec

sorry xde experience