Pregnant 10w 4d

Hai mommy smlm buat buku di kk , dokter scan check kat situ 7w 5d tapi ikutkan skrg mmg 10w 4d.. normal ke yee mcm tu?

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Insyaallah normal. Saya pon sama kes, mula2 anggap baby dah takde, sebab saya ada makan painkiller, vaccine first dose, minum air detox & air yang panas dalam. Tapi Alhamdulillah, dah bersalin dah pon. Kadang memang lari, kalau doctor tak cakap pape buruk tu maknanya ok lah tu. Mesti masa scan kantung cantik

Baca lagi
7mo ago

ouhhh , mcm tu yee.. terima kasih atas info nyaa awak..

normal. sebab kita tak tau bila persenyawaan tu berlaku. doc akan ukur janin utk dptkan usia kandungan. selalunya doc akan bg tarikh edd masa 9w-10w pregnancy sbb masa ni ukuran janin selalunya tepat

7mo ago

ouhh , terima kasih untuk info yee awak

VIP Member

Sy pun sama. Masa scan haritu sy patut dah 12minggu 1hari tp dia scan 11minggu 5hari. Tp dia siap2 kata dah 12minggu 1hari. Ok lega lah

Normal..mmg kdg2 lari sikit dr tarikh period kita..biasa doc akan repeat scan utk tgok perkembangan janin, n ikut due date guna scan 😊

7mo ago

okay awakk , terima kasih yee untuk info nyee.. hehehe

Rs ms scan dia akn tgk saiz janin. Dr saiz tu ditentukan minggu kandungan juga. Sy ms scan 10m2h. Tp scan dh 11m5h.

VIP Member

Kalau period tak teratur, maybe normal. Kalau teratur, tak normal sbb lari jauh