date due terlalu bnyak...

Hai mommy semua.....sapa kat sni pernah alami date due mcm sya...first buka buku kandungan dah 2bulan,nurse kira jangkaan date due menggunakn benda yg bulat tu mcm roda tu,dorg dpt pengiraan due sy ialah 22/11/2019...masuk 5bulan,saje nak scan bby so p lh klinik swasta..bila dah smpai sna dktor scan lh guna scan yg 3d punya,tpi lain pulak jangkaan date due sy tak sma mcm kat klinik sy buka bku tu...jangkaan sy kat situ pulak 19/11/2019..3 hari je kot bezanya,so sy tak lh heran sngt...tpi baru2 ni sy dikejarkn ke hsptl sbb demam yg terlalu tinggi...kat sna pulak lepas dorg check keadaan sy,dorg check lg keadaan bby kat dlm tkut2 ada mslh..so dorg scan lh bby Time tu bby 28week,jangkaan date due sy kali ni lg makin dekat,10/11/2019....skrg ni bby dah msuk 32week..rsa mcm tak bersedia lg nak bersalin disbbkn date due terlalu bnyk...susah nak jangka mna satu....brg2 bby dah sedia awal2 dah sblum 30week lg dah prking dah...

1 Balas

EDD boleh ditentukan dgn dating scan - scan yg mula² skali sblm 12w..